Præsentationsportfolio for Thomas Riis > Blog > content > Oprettelse af breadcrumb mv

Oprettelse af breadcrumb mv

Jeg var ganske godt tilfreds med WordPress-temaet. Men synes at det manglede en „breadcrumb”. Således at slutbrugeren tydeligt kan se, hvilken side hun eller han er på. Altså her på mit portfolio. Dog vil indlæg ikke kunne vise den foregående side i hierarkiet. F.eks. linker Studieprojekter siden over til flash-bannerkampagne som er et blog emne desværre ved blog emner ikke hvilket link der fører til dem. Så i stedet for vil jeg anvende kategorier. BreadcrumbNavXT understøtter den funktionalitet. Senere vil jeg fikse dette således at jeg anvender javascript og „document.referrer” til at indsætte tidligere besøgte side i stedet for kategorien. Og så vil jeg indstille BreadcrumpNavXT til at skjule kategorien.

Workflow:

  1. Søgte først efter om der var en udvikler der havde lavet et breadcumb plugin. Fandt et jeg kunne lide.
  2. Downloadede applikationen og uploadede den til min wordpress installation.
  3. Herefter aktiverede jeg plug-in’et.
  4. Først kunne jeg ikke se outputtet fra plug-in’et.
  5. Men ved hjælp af firebug var det nemt — kunne hurtigt finde tag elementet.
  6. Lavede en ny CSS-regel til at styre klassen breadcrumb med.
  7. Havde issues med den markup der blev generet. Der var ikke noget jeg kunne anvende til at markere nuværende sidenavn.
  8. Fandt ud af at jeg kunne ændre på indstillingerne i plug-in’et så nuværende sidenavn fik class-attributten „current”. Så var det nemt at lave en regel for nuværende sidenavn.

Det var dejligt nemt at tilføje plug-in’et. Synes faktisk det er mere besværligt at tilføje et lignende plug-in i Joomla!.

Nu hvor jeg var i gang med at ændre i css’en besluttede jeg mig til at fjerne de ekstra side links som var i temaet. I stedet for ville jeg hellere vise links til ressourcer der interesserer mig. Ændrede herefter sorteringen i hovedmenuen. Rykkede siden om mig helt til sidst da den ikke skal være siden man kommer først ind på. Da det ikke er det vigtigste i portfolien.

Ændrede i „parmalinks” for at gøre sitet mere „SEO” (Search Engine Optimazation) venligt. Således at url’en forklarer destinations siden. Ændrede også lidt i titlerne for at få bedre urls. Kunne dog ikke anvende den metode jeg helst ville. Ville anvende mod_rewrite. Men urlen index.php/yyyy/mm/dd/titel er ganske fint. Når systemet ikke er opsat til mod_rewrite er der ikke så meget andet at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *