Præsentationsportfolio for Thomas Riis > Blog > Studie Projekt > workflow > Zendframework og unittests

Zendframework og unittests

Installér aldrig en server i „Program files” hvad enten det er default-indstillingen eller ej

Her den senere tid har jeg sat mig ind i Zendframework, igen (har tidligere brugt Zendframework).

Brugte tid på at prøve Zends Quickstart guide. Lige i begyndelsen var det success.

Men så sprang kæden af og den halve time var hurtigt gået. De havde valgt at anvende sqlite og så valgt at lave et meget langt script som skulle oprette indholdet i databasen (hvad skal jeg med sqlite??). Og det var ret voldsomt med et stort script for at oprette to tabeller og komme fyld i — især når scriptet ikke virkede.

Jeg valgte at anvende MySQL i stedet. Men resultatet blev desværre alligevel at gæstebogen ikke blev fundet.

Det var en sløj omgang. Jeg kunne også se på kommentarerne på siden at jeg ikke var den eneste med problemer. Jeg har muligvis overset noget undervejs eller der var fejl i min konfiguration.

Men jeg synes nu alligevel jeg lærte en del og Zendframework er nice og deres reference guide er fantastisk.

En anden dag søgte jeg på google efter bøger omkring Zendframework og var heldig jeg fandt denne gode online bog:

Survive The Deep End

Den bog har virkelig været god læsning og givet mig godt overblik. Dog fik jeg problemer da jeg skulle i gang med unittests. For der var desværre ikke nogen beskrivelse af hvordan jeg skulle konfigurere testmiljøet. Blot at man skulle benytte phpunit. Så jeg gik ind på phpunit.de der læste jeg at man skulle installere phpunit gennem pear. Desværre har jeg ikke brugt pear meget længe. Så jeg havde det ikke installeret. Så det måtte jeg lige gøre. Desværre var det meget bøvlet og jeg fik en masse forskellige fejl. Bl.a. kunne pear ikke pakke tarballs ud. På et tidspunkt bemærkede jeg at pear havde oprettet en program mappe (nok fordi at windows har „program files” mappen som har mellemrum — så derfor blev det fortolket til „program”) . Så gik det op for mig at jeg nok måtte installere ZendServer på en anden måde en default måden. Således at den ikke længere blev installeret i C:/Program files/Zend/ men istedet C:/Zend.

Jeg afinstallerede ZendServer og installerede på ny i roden af C. Herefter rettede jeg window environment variable. Og startede go-pear.bat igen. Men php CLI kom med en masse fejl — fordi den forsøgte at afvikle koden via min xampp server. Så jeg måtte lige rette rækkefølgen i PHPRC så ZendServer/bin blev fundet først. Så stoppede at bøvl og pear blev installeret uden crash af php cli. Herefter opdaterede jeg pear og kunne herefter installere phpunit. Btw jeg valgte option „local” og ikke „system” under installationen af pear.

Hvad kan vi så lære af det: Installer aldrig en server i „Program files” hvad enten det er default-indstillingen eller ej.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *