Præsentationsportfolio for Thomas Riis > Læringsmål

Jeg vil løbende opdatere siden og muligvis også ændre min målsætning og evaluere på om nogle af mine mål er nået.

Forbedring og ændring af nuværende kompetencer:

Flash / Flex (OOP)
Integrere min programmeringserfaring med mine designs. Få helt styr på Flash Authoring igen.

Jeg har fået styr på flash igen og er nu tilbage hvor jeg slap. Så målet „Få helt styr på Flash Authoring igen” er nu nået efter Flash banner kampagne projektet.

Fireworks
Overføre alle mine Fireworks kompetencer til Photoshop / illustrator. Skal have de samme kompetencer i løbet af året. Dette mål er nået efter 3. projekt.

HTML og CSS
Læringsmål — blive mere sikker i XHTML og CSS samt finde ud af om der er en nemmere måde at udvikle hjemmesider på f.eks. Dreamweaver. Her sidst i 1. semester — jeg er nu helt sikker i Html og CSS. Men har ikke fundet en hurtigere måde at udvikle websites på — så jeg havde nok den bedste metode at gøre det på. I Projekt 2. — 2. semester fik jeg lært en del omkring HTML forms.

PhotoShop
Sikre at jeg kan alt det grundlægende i photoshop.

Skal have fuld kontrol med diverse frilægningsmetoder. Jeg har nu helt styr på dette efter projekt 3.

Jeg har styr på at eksportere færdig materiale til web og ligeledes alt omkring billedstørrelser til web har jeg ligeledes styr på som udgangspunkt.

Skal kunne lave en webkomposition nemt og hurtigt. Målet er nået — nu skal jeg bare arbejde på min hastighed.

Dreamweaver
Skal hurtigt kunne lave en web applikation i HTML og CSS via Dreamweaver. Hvis jeg føler Dreamweaver vil gøre processen hurtigere end min nuværende proces (tekst editor).

Jeg har nu arbejdet yderligere med Dreamweaver. Jeg synes ikke at processen bliver nævneværdig hurtigere af at anvende Dreamweaver. Men jeg anvender Dreamweaver til at kode html og css i (som tekst editor) men når jeg skal lave rettelser anvender jeg nodepad++. Har fundet en rigtig god rytme.

Illustrator
Skal kunne tegne plakater eller figurer og trace alt hvad der er muligt. Målet at tegne plakater og figurer er nået her efter projekt 3. Dog har jeg ikke fået lavet nogen opgaver selv — det vil jeg søge at stramme op på.

Skal være helt flydende med biezer kurver i løbet af året. Jeg er her efter projekt 3 flydende med biezer kurver.

Projektstyring:

Vil anvende de projektstyringsværktøjer vi lærer at kende til mine projekter. Regner først med at jeg vil kunne gennemføre dette under de kommende projekter. Jeg har levet op til dette under projekt 1 og 3. Dog var det først midt i projektet (3. projekt Visuel Identitet) vi fik lavet en egentlig projektplan. Dette punkt er et der skal strammes op på — projektplanen skal laves først.

Vil søge at anvende spørgsmål 1 – 10 (25 spørgsmål. — en moderne retorik til planlægning af kommunikation af Jan Krag Jacobsen) i de kommende projekter. Vi har benyttet disse i projekt 3 og 4.

Kommunikation:

Jeg skal sikre at jeg med sikkerhed kan analysere websider udfra Lisbeth Thorlaciuses kommunikations model.

Afsender, modtager, budskab har jeg nu allerede godt styr på.

Udvikling /Programmering:

PHP
Skal have styr på SPL bl.a via projekter hos BizConsulting som er min studie arbejdsplads. Jeg har arbejdet en del med joomla og nu også WordPress men da vi ikke er kommet videre med et specifikt projekt er kodning ved hjælp af SPL standet lidt — men det vil jeg tage fat på igen i 2. semester. Her i 3. semester er der igen kommet ret godt gang i PHP udviklingen igen. Jeg vil gerne have helt styr på håndtering af forms igen. Har fået mit fundament strammet godt op her i starten af 3. semester. (opdateret september 2010).

C#
Vil fortsat lave tutorials hjemme.

Databaser og DBMS
FileMaker Pro (er jeg ikke længere særligt interesseret i) — føler ikke det er et naturligt valg at anvende FileMaker som database til webapplikationer. På dette punkt er MySql eller MSSql langt bedre.
MySQL vil forsætte med at arbejde meget i terminalen, phpmyadmin og developertools.
Microsoft SQL — jeg vil forsøge at arbejde noget mere med Microsoft SQL for at lære platformen bedre at kende.
SQL vil gerne have helt styr på join typerne for jeg er ikke altid helt sikker i dem. Har her i starten af 3. semester godt styr på join typerne og vil forsætte med at arbejde med sql. (opdateret september 2010)

ASP.NET (C#)
Vil lave projekter i asp.net hvis en mulighed viser sig.

ActionScript 2 og 3 OOP
Vil forbedre mine klasser som der kan støtte mine animationer og evt. også andres.

JavaScript
Vil anvende javascript til mine projekter hvis det giver mening. Har allerede lavet en del javascript bl.a min løsning omkring et alternativt webdesign. Jeg har under 2. Projekt — 2.semester arbejdet en del javascript i forbindelse med validering af HTML form. Jeg har samtidig arbejdet en del med jQuery og vil forsætte dette. Jeg sætter mig som mål at jeg vil blive god til at kode javascript med jQuery som kode bibliotek. For at nå dette mål vil jeg udelukkende anvende jQuery når jeg normalt ville anvende almindelig javascript (mål oprettet 7. april 2010). Målet er nået jeg anvender nu mest jQuery og til vores eksamens projekt 2. semester maj — juni 2010, anvendte vi jQuery til vores navigation og validering. (opdateret september 2010).