Præsentationsportfolio for Thomas Riis > Studieprojekter > 3. Semester > 2. projekt — reklamevideo

Formål

Projektets formål er at give forståelse, erfaring og viden om videoproduktion. Dette spænder over idé, koncept, produktion og endelig udgivelse. Målet er at jeg skal kunne producere videoer og kommunikere professionelt. Læs mere i opgave beskrivelsen (pdf — 150kb).

Forløb

Godt med en god brainstorm med det formål at finde et produkt at reklamere for vi tænkte ikke kun i produkt men også allerede ideer til reklamefilm. Vores ideer:

  • Pampers – sumo brydere i pampers ble
  • Somodragter (plastikdragter m. fyld) – sumobrydere der tumler rundt
  • Mange forskellige dragter (ligesom sumodragterne) – epic battle
  • UR eller lign. (fx Rolex) – Pæn reklamefilm mørke farver og closeup. En idé var at lave en sådan reklame for et billigt plastik ur.
  • Mobil telefon – Pæn moderne vs gammel
  • Mobil telefon NTC Desire – fokus på desire / lyst ordet fx en pige der bliver brændt af til fordel for telefonen.
  • Fodspray – et par gummistøvler og nogle fødder skændes fordi gummistøvlen vil ikke have foden ned fordi den lugter.

Valget faldt på HTC Desire mobil telefonen skulle vi bare få nogle ideer til hvordan vi vil lave en reklame hvor vi fokuserer på desire ordet. Læs mere om dette i rapporten (pdf — 2,8 mb).

Ideen vi valgte at gå vider med:

Vi vil vise at man kan få sine ønsker / desires opfyldt vha. htc desire ved at vise forskellige desires man kan have. Og først til sidst vise at de kan dækkes af telefonen.

Måde:

Lave forskellige korte sekvenser af 5 sek – en kvinde der spiser et jordbær på en fræk måde, kærlighed mellem mennesker – to der holder i hånd osv. Målgruppe: 20 til 35 årige.

Når koncept og idé er på plads er det tid til storyboards du kan se vores storyboards i rapporten (pdf — 2,8mb).

Videoproduktionen:

Produktet skulle være i god kvalitet – helst den bedste så vi valgte fuld HD kvalitet 1920X1080. Vi valgte at lave close up / zoom i alle videosekvenser. Og anvende greenscreen. Nemt at håndtere i premiere men desværre havde vi ikke mulighed for at stille lys op da skolen ikke havde nok alt var udlånt. Dette gav os en del udfordringer da skyggerne var umulige at få væk via croma filter.

Vi måtte lave en masse krumspring i Aftereffects for at få de enkelte emner fritlagt. Så fremad ved vi at lys er et must mht. greenscreen. Der var også en scene med en kaffekop vi måtte ændre helt og optage igen – den oprindelige blev for kedelig.

Processevaluering

Det har været et rigtig spændende forløb. Og der har været en del udfordringer i at være i en stor gruppe – en myretue hvor alle skulle blive enige. Modsat giver det en fantastisk dybde i et projekt med alle de ideer og meninger.

Pga det store ueningheder. Var der en del metaltræthed at spore i gruppen, men når den ene manglede kræfter var en anden klar.

Sidste dag og aften arbejde hele gruppen igennem. Vi var ret pressede pga premiere og aftereffects havde en funktion hvor man kunne editere film sekvenser i aftereffect mens de var på tidslinien i premiere desværre virkede funktionerne ikke efter hensigten. Om det var pga ”memory leak” ved vi ikke men filmsekvenserne blev ødelagt. Vi droppede den måde at arbejde på.

Anden løsning Aftereffects og gemme hele filmen og så hente filmen ind i premiere bagefter.

Arbejdsprocessen var meget langsom i forhold til hvad vi er vandt til at arbejde med. Men det har været sjovt og lærerigt.

Det mest spændende værktøj var Aftereffects. Er imponeret over hvad man kan i det program – så det vil jeg helt klart arbejde videre med. Premiere er også fantastisk – men til at klippe en færdig film sammen i. Men begge programmer dækker over mange af de samme værktøjer og supplere hinanden godt. Jeg ser frem til at arbejde videre med disse to programmer.

Reklamevideo — 30 sekunder (Youtube)

20 sekunders version (Youtube)

10 sekunders version (Youtube)